Marnix van den Berg

Marnix begon op zijn 6e met klarinet bij de plaatselijke harmonie te spelen. Na een studie Technische Informatica aan de Technische Universiteit in Eindhoven besloot hij toch verder in de muziek te gaan en studeerde aan het Fontys Conservatorium te Tilburg klarinet bij Frans DeJong en Geert Baeckelandt.

Tijdens zijn studie volgde hij Masterclasses bij o.a. Emma Johnson, Erich Hoeprich, Pascal Moragues, Michael Collins, Andrew Marriner e.a.

Hij maakte al diverse concertreizen met orkesten en ensembles, o.a. naar België, Frankrijk en Duitsland. Ook trad hij al verschillende malen op als solist bij amateur orkesten, o.a. in de klarinetconcerten van Mozart, Weber, Stamitz, Krommer en Spohr.

Naast de normale klarinetten bespeelt Marnix ook de Es-klarinet en Bassethoorn. Met deze instrumenten speelt hij bij het klarinetensemble ‘De Clarionetten Capel’ dat geregeld in het land optreed.

Daarnaast speelt hij samen met bevriende musici van de Zeister Muziekschool in het Markus Blaaskwintet.

Sinds 2014 is hij dirigent van het Bosch Blazers Ensemble en geeft met hen diverse keren paar optredens in het zuiden en midden van Nederland

Herman Olij

In 1992 heeft Herman Olij de artistieke leiding van het Bosch Blazers Ensemble op zich genomen. Hij studeerde fagot en was van 1949-1968 fagottist in de Koninklijke Marinierskapel. Tot aan zin pensionering in 1990 was hij 1e fagottist bij Het Brabants Orkest. Met diverse orkesten trad hij op als solo fagottist. Daarnaast was Olij als fagottist actief in de kamermuziek, zowel via solo recitals, het Brabants Barok Trio en het Gambini kwartet.

Als dirigent heeft hij zich toegelegd op op de uitvoering van moderne muziek in kamerbezettingen o.a. met gelegenheidsensembles uit het Brabant Orkest. Als didacticus had hij een groot deel van de Brabantse amateur fagottisten onder zijn hoede.

Na zijn pensionering heeft hij zich echt geworpen op dirigeren en de nodige amateurensembles geleid. Herman heeft in de 21 jaar dat hij voor het Bosch Blazers Ensemble stond veel goeds betekend voor het ensemble. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb